Kérem válaszoljon egy nagyon egyszerű kérdésre:

Weboldalunk alkoholtartalmú italok (bor) bemutatásával is foglakozik, ezért a látogatást 18 éven felülieknek ajánljuk.

Rólunk

Az Attila Birtokot Ádám Beáta családi gazdálkodó üzemelteti.
A családi gazdaság tagja a férj, Takács Attila és a három fiúgyermek Bendegúz, Kolos és Botond.

Mivel Ádám Beáta a főállású családi gazdálkodó, tehát a főnök, így a Birtok a férj nevét kapta.

A család az Alföldről, Bácsalmásról származik. A szőlőtermesztés gyakorlatát a szülők még gyermekkorukban, a szocializmusban, a kunbajai szőlők részes művelése során sajátították el. Nem igazán bearanyozva gyermekéveiket. A szülők származása igen sokrétű. Beáta egy bunyevác-magyar, míg Attila egy sváb-kun-székely vérvonalat tudhat magáénak, így egyesítve a családban öt nép tulajdonságait.

Szekszárdra a véletlen vetette a családot. A gyermekek már Szekszárdon születtek. Attila, mint agrármérnök, mindig is szerette volna követni a gazdásznóta ama sorát, miszerint: „lesz még nékem az Alföldön akácos tanyám”, de ennek megvalósítása Szekszárdon nehézségekbe ütközött, mivel Szekszárd nem az Alföldön fekszik. Így a család a szőlőművelés mellett döntött. Részben mert nem kívánt kilógni az itt élő népességből, másrészben mert ehhez értettek.

A szőlőművelést automatikusan követte a borászat megépítése és így jött létre az Attila Birtok.

Az Attila Birtok Szekszárdtól 4 km-re, a Baranya völgy egy külön részén terül el, melyet Kis-Baranyának neveznek. Tanyánk a völgy aljában helyezkedik el. Az épületben található a borraktár. A borászat megközelítése erről a legkönnyebb és itt vannak a parkolók is. A Tanyáról a völgy alját átszelő szurdik fölött egy gyalogos híd vezet a völgy másik oldalára, ahol a borászat épülete áll.

A borászat körül 7 hektár szőlő van. Itt találhatók a völgy aljában a Zweigelt és egy darab Kékfrankos, a teraszokon pedig a Cabernet franc és a Cabernet sauvignon ültetvények. Észak-Nyugati irányban, a következő völgyet Bodzásnak hívják. Itt Kékfrankos és Kadarka ültetvények vannak.

A domb másik oldala, ahol a borászat található, már a Faluhely nevű völgyhöz tartozik. Itt egy új szőlőskertet létesítettünk, ahová Kékfrankos, Merlot és Shiraz fajtákat telepítettünk. Az Attila Birtok 14 hektár szőlőterülettel rendelkezik.

 

attilabirtok.hu | Copyright © 2021 Minden Jog fenntartva