Kérem válaszoljon egy nagyon egyszerű kérdésre:

Weboldalunk alkoholtartalmú italok (bor) bemutatásával is foglakozik, ezért a látogatást 18 éven felülieknek ajánljuk.

Család

A szülők származása igen sokrétű. Beáta egy bunyevác-magyar, míg Attila egy sváb-kun-székely vérvonalat tudhat magáénak, így egyesítve a családban öt nép tulajdonságait.

A család az Alföldről, Bácsalmásról származik. A szőlőtermesztés gyakorlatát a szülők még gyermekkorukban, a szocializmusban, a kunbajai szőlők részes művelése során sajátították el. Nem igazán bearanyozva gyermekéveiket. A szülők származása igen sokrétű. Beáta egy bunyevác-magyar, míg Attila egy sváb-kun-székely vérvonalat tudhat magáénak, így egyesítve a családban öt nép tulajdonságait.

Szekszárdra a véletlen vetette a családot. A gyermekek már Szekszárdon születtek. Három fiú, Bendegúz, Kolos és Botond nevet kapták. Az Attila Birtok borait rendhagyóan a családunk tagjairól neveztük el. Alexandra, egyetlen lány a szűkebb családban a gyerekek között. Az ő nevét kapta a minden évben elsőnek elkészülő rozé borunk a Xandra. Az erőteljesebb kékfrankos rozét a főnökasszonyról Beáról neveztük el autentikusan Beja rozénak. A friss, üde, fiatalos Kékfrankos-Cabernet franc cuvée a Botond nevet kapta, így ez a fiataloknak készült bor a legfiatalabb fiunk nevét viseli. A szekszárdi bikavér irányultságot a Kolos cuvée képviseli. A legidősebb fiunkról pedig a Kékfrankos válogatásunkat neveztük el Bendegúznak. Kivételes években készítünk egy csúcsbort Taki néven.

 

attilabirtok.hu | Copyright © 2021 Minden Jog fenntartva